Αθήνα, 15/06/2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΣΤΟ ΖΟΥΜΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Θα λειτουργήσει και φέτος για τους εκπαιδευτικούς μέλη της της Ο.Λ.Μ.Ε., της Δ.Ο.Ε, και των δυο Ομοσπονδιών των Διοικητικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας η κατασκήνωση στην περιοχή Ζούμπερι του Δήμου Μαραθώνα.

 Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του site της ΟΛΜΕ www.olme.gr

 Τα καταλύματα της κατασκήνωσης είναι ένα σύνολο ανεξάρτητων κλιματιζόμενων οικίσκων δυναμικότητας από 2 έως 4 κλινών, με ψυγείο, WC, ντουλάπα, τραπέζι και καρέκλες  όπου θα φιλοξενηθούν οι εκπαιδευτικοί με τις οικογένειές  τους.

 Τα οικήματα δεν διαθέτουν κουζίνα  και  απαγορεύεται αυστηρώς η παρασκευή φαγητού με τη χρήση υγραερίου (γκαζάκια και φιάλες).

Επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρικών συσκευών για παρασκευή πρόχειρου φαγητού π.χ. τοστιέρα. Σε κοινόχρηστο χώρο υπάρχει επαρκής αριθμός  ηλεκτρικών κουζινών και πλυντηρίων. Σας εφιστούμε την προσοχή ότι την ευθύνη του κάθε οικίσκου και ό,τι συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν την έχει ο/η συνάδελφος που τον χρεώνεται και που θα διαμένει εκεί με τους οικείους του.

     Τον χάρτη για να πάτε εκεί μπορείτε να τον βρείτε εδώ:

https://goo.gl/maps/QRMbMTPXMmQz7QSH7

     Επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτούν, διευκρινίζουμε ότι εκτός από την παραλία, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από τις εγκαταστάσεις και είναι προσβάσιμη με τα πόδια, δεν υπάρχουν άλλες υποδομές στην κατασκήνωση, όπως π.χ. πισίνα, εστιατόριο ή super market. Αυτά υπάρχουν στα πέριξ σε μικρή απόσταση όπως φαίνεται και από τον παραπάνω χάρτη και είναι προσβάσιμα με αυτοκίνητο ή με τα πόδια.

     Τέλος διευκρινίζουμε, ότι δεν υπάρχει δικαίωμα πρόσβασης των εκπαιδευτικών σε κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις άλλων Υπουργείων (π.χ. Άμυνας, κ.λπ.) που είναι στη γύρω περιοχή.

 Η διάρκεια της παραμονής για κάθε κατασκηνωτική περίοδο ορίζεται σε δυο εβδομάδες.

 Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι:

Α. Για τους κατασκηνωτές:

1η περίοδος: από 10 Ιουλίου με αναχώρηση  23 Ιουλίου 2023

2η περίοδος: από 24 Ιουλίου με αναχώρηση 6 Αυγούστου 2023

3η περίοδος: από 7 Αυγούστου με αναχώρηση 20 Αυγούστου 2023

4η περίοδος: από 21 Αυγούστου με αναχώρηση 3 Σεπτεμβρίου 2023

5η περίοδος: από 4 Σεπτεμβρίου με αναχώρηση 17 Σεπτεμβρίου 2023

6η περίοδος: από18 Σεπτεμβρίου με αναχώρηση 24 Σεπτεμβρίου 2023

Η άφιξη θα γίνεται αυστηρά τις Δευτέρες από τις 9:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00.

Η αναχώρηση θα γίνεται αυστηρά τις Κυριακές έως τις 14:00

Β. Για τις ομάδες εργασίας:

1η περίοδος: από 9  Ιουλίου με αναχώρηση  23 Ιουλίου 2023

2η  περίοδος: από  23 Ιουλίου με αναχώρηση  6 Αυγούστου 2023

3η περίοδος: από 6 Αυγούστου με αναχώρηση 20 Αυγούστου 2023

4η  περίοδος: από 20 Αυγούστου με αναχώρηση 3 Σεπτεμβρίου 2023

5η περίοδος: από 3 Σεπτεμβρίου με αναχώρηση 17 Σεπτεμβρίου 2023

6η περίοδος: από 17 Σεπτεμβρίου με αναχώρηση 24 Σεπτεμβρίου 2023

Η άφιξη θα γίνεται από 17:00 έως 20:00

Η αναχώρηση θα γίνεται έως τις 14:00.

 Α) Για τους κατασκηνωτές:

   Το κόστος διαμονής για κάθε κατασκηνωτική  περίοδο είναι 20,00 ευρώ ανά οικίσκο το οποίο θα καταβληθεί κατά την ημέρα της άφιξης στις Ομάδες Λειτουργίας της ΟΛΜΕ που θα βρίσκονται στο αρχηγείο της κατασκήνωσης.

 Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μόνο ως κατασκηνωτές, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που ακολουθεί στο τέλος του Ενημερωτικού. Το Ενημερωτικό και η αίτηση θα αναρτηθούν στο site της ΟΛΜΕ (www.olme.gr) με τίτλο: «Αίτηση συμμετοχής για τις κατασκηνώσεις Ζούμπερι 2023 (Κατασκηνωτές)» στην οποία πρέπει να δηλώσετε:

1) την περίοδο διαμονής που σας ενδιαφέρει (Μία μόνο περίοδος)

2) τον αριθμό των ατόμων της οικογένειάς σας και τα λοιπά στοιχεία που ζητούνται στην ηλεκτρονική αίτηση.

Β) Για τις Ομάδες Λειτουργίας

Επειδή το Υπουργείο Παιδείας παραχωρεί μόνο τους οικίσκους και η ευθύνη καθαριότητας των οικίσκων και των κοινόχρηστων χώρων επιβαρύνουν τους χρήστες και για να υπάρξει η δυνατότητα ομαλής λειτουργίας των κατασκηνώσεων είναι απαραίτητο να προγραμματιστούν  μια σειρά από ενέργειες. Μία από αυτές είναι και η στελέχωση των Ομάδων Λειτουργίας των κατασκηνώσεων ανά κατασκηνωτική περίοδο. Οι Ομάδες θα έχουν ως έργο τους την ευθύνη της καθημερινής λειτουργίας  των κατασκηνώσεων (επιτήρηση – επίβλεψη χώρων, καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, φύλαξη εισόδων, τήρηση κανόνων λειτουργίας, ευθύνη πυρασφάλειας, δραστηριότητες πολιτιστικές και αθλητικές, κλπ.)

 Από τη στιγμή που στις κατασκηνώσεις θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, μέλη της ΟΛΜΕ είναι αυτονόητο ότι μέλη μας θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις παραπάνω Ομάδες. Οι συμμετέχοντες στις Ομάδες Λειτουργίας θα δικαιούνται για όλο το διάστημα της υπηρεσίας τους οικίσκο.

 Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση.

Το Ενημερωτικό και η αίτηση που θα ακολουθεί θα αναρτηθούν στο site της ΟΛΜΕ (www.olme.gr), με τίτλο «Αίτηση συμμετοχής για τις κατασκηνώσεις Ζούμπερι 2023 (Ομάδες Λειτουργίας), στην οποία πρέπει να δηλώσετε:

 1) την περίοδο διαμονής που σας ενδιαφέρει για να πλαισιώσετε τις Ομάδες Λειτουργίας

 2) τον αριθμό των ατόμων της οικογένειάς σας και τα λοιπά στοιχεία που ζητούνται στην ηλεκτρονική αίτηση.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την  Δευτέρα 19  Ιουνίου έως την  Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 στις 14.00 αυστηρά. Στην ηλεκτρονική αίτηση ο κάθε συνάδελφος επιλέγει ΜΙΑ κατασκηνωτική περίοδο από τις τέσσερις. Αφού υποβάλετε την αίτησή σας, αυτοματοποιημένο μήνυμα θα σας ενημερώνει ότι: «Η αίτησή σας έχει υποβληθεί».

 Αιτήσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία  δεν θα γίνουν δεκτές.

 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνάδελφοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, που έχουν καταβάλλει στις ΕΛΜΕ, όπου ανήκουν, τη συνδρομή τους για το συνδικαλιστικό έτος 2022-2023. Σε περίπτωση που και οι δύο γονείς υπηρετούν στην Δ.Ε. την αίτηση την συμπληρώνει μόνο ο ένας. Εφόσον κατά τη διαδικασία ελέγχου διαπιστωθεί πως και οι δύο γονείς έχουν υποβάλλει αίτηση, ισχύει μόνο η μία και η δεύτερη διαγράφεται.

Προσοχή, επειδή ο αριθμός των οικίσκων που παρέχονται στις ομοσπονδίες είναι πολύ περιορισμένος  κάθε μέλος με την οικογένεια του δικαιούται ΕΝΑΝ οικίσκο.

Δεύτερος οικίσκος παρέχεται υπό αυστηρές προϋποθέσεις μόνο σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Οι συνάδελφοι, εφόσον κληρωθούν, κατά την άφιξη στο χώρο των καταλυμάτων οφείλουν να προσκομίσουν: α) την αστυνομική τους ταυτότητα, β) την Κάρτα Μέλους ή βεβαίωση της ΕΛΜΕ της οποίας είναι οικονομικά τακτοποιημένα μέλη ή στην περίπτωση που η παρακράτηση γίνεται μέσω ΕΑΠ τη βεβαίωση αποδοχών, όπου φαίνεται η κράτηση υπέρ ΟΛΜΕ (οικονομικά τακτοποιημένοι για το 2022-2023). Μία από τις παραπάνω βεβαιώσεις θα την επισυνάψετε, παράλληλα, και ηλεκτρονικά με την αίτησή σας, γ) καταβολή του ποσού των 20 ευρώ/οικίσκο την ημέρα άφιξης στις Ομάδες Λειτουργίας της ΟΛΜΕ που θα βρίσκονται στο αρχηγείο της κατασκήνωσης.

 Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να φέρετε μαζί σας κλινοσκεπάσματα και διάφορα είδη καθαρισμού (κουβά, σφουγγαρίστρα, σκούπα, υγρά καθαρισμού. Απαγορεύεται η χρήση χλωρίνης λόγω βιολογικού καθαρισμού) απαραίτητα για τον καθαρισμό του οικίσκου σας καθώς και μαγειρικά σκεύη και είδη εστίασης.

 Τέλος,  σας ενημερώνουμε ότι οι ανεξάρτητοι οικίσκοι  βρίσκονται στην παραλία Ζούμπερι, Αγίου Ανδρέα, δίπλα στην αμμώδη φυσική παραλία εντός πευκοδάσους υψηλού κάλλους. Οι εγκαταστάσεις είναι περιφραγμένες και διαθέτουν χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.

Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για τις δύο τελευταίες κατασκηνωτικές περιόδους που αφορούν χρονικό διάστημα κατά το οποίο λειτουργούν τα σχολεία, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και σε συνταξιούχους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την προϋπόθεση κατάθεσης βεβαίωσης από την ΕΛΜΕ της οποίας ήταν μέλη πριν τη συνταξιοδότησή τους ότι είχαν την ιδιότητα του μέλους.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση μεταξύ τους στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Παρακαλούμε  τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ  όπως ενημερώσουν  τα  μέλη τους –συναδέλφους που ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν σε κάποια από τις παραπάνω χρονικές περιόδους, να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση.

Τα ονόματα των κληρωθέντων προβλέπεται να ανακοινωθούν στο site της ΟΛΜΕ μέχρι την Τρίτη 4 Ιουλίου.

Για την υποβολή της Αίτησής σας κάνετε είσοδο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με gmail  εδώ (Ο σύνδεσμος θα τεθεί σε λειτουργία ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/6 στις 11 π.μ.):

https://forms.gle/ZXCxB24B9rHwfvoj8h

 

Για να επικοινωνήσετε με τις ΕΛΜΕ σας εδώ: https://www.olme.gr/elme/