Ο.Λ.Μ.Ε.                                                                   

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 17/02/2023

Α.Π.: 1873

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την Υπουργό Παιδείας

Δύο μέρες μετά την μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών της 15ης Φεβρουαρίου, το ΔΣ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε σήμερα με την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τον γεν. γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ. Κόπτση. Τα μόνα θέματα για τα οποία το ΔΣ συμφώνησε να γίνει συζήτηση, ήταν τα άμεσα αιτήματα της απεργίας, όπως διαμορφώθηκαν από την γενική συνέλευση προέδρων στις 11/2, δηλαδή:

α) η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών,

β) η απόσυρση  όλων των διατάξεων που αφορούν την αξιολόγηση,

γ) η οικονομική αναβάθμιση του κλάδου.

Η υπουργός ισχυρίστηκε ότι οι πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων, σε όσες διευθύνσεις έγιναν, είναι νομικά άκυρες, άρα πρέπει να ακυρωθούν. Αρνήθηκε να προχωρήσει στην άμεση, ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, υπεραμυνόμενη της ατομικής αξιολόγησής τους.

Σχετικά με την αξιολόγηση, η υπουργός υπερασπίστηκε τον ν. 4823/2021, είπε ότι είναι ψηφισμένος νόμος εδώ και δύο χρόνια, ότι δεν πρόκειται να καταργήσει καμία διάταξή του που να σχετίζεται με την ατομική αξιολόγηση και ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου.

Σχετικά με την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ισχυρίστηκε ότι θα την υλοποιήσει… στην 2η τετραετία της η κυβέρνηση της ΝΔ, αν την ψηφίσει ο ελληνικός λαός!

Διαπιστώσαμε και σήμερα την αδιαλλαξία της υπουργού και συνολικά της κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην εφαρμογή της αξιολόγησης και της συνολικής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της. Επιμένει να κρατάει σε ομηρία τους/τις νεοδιόριστους/ες. Δηλώνουμε πως ο κλάδος είναι ενωμένος και αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους. Δεν θα τους περάσει!

Η ΟΛΜΕ καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς σύσσωμους/ες να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση:

  • Να υπογράψουν μαζικά την δήλωση απεργίας – αποχής από την ατομική αξιολόγηση όλες και όλοι και όχι μόνο οι νεοδιόριστες/οι,
  • να συμμετάσχουν στις διαδικτυακές συσκέψεις που διοργανώνει η ΟΛΜΕ την επόμενη εβδομάδα σε Βόρειο & Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Πελοπόννησο,
  • να συμμετάσχουν στις προκηρυγμένες στάσεις εργασίας, σε περίπτωση που οι σύμβουλοι – αξιολογητές εμφανιστούν στα σχολεία και
  • οι νεοδιόριστες/οι να μην συμμετάσχουν σε καμία συνάντηση με τους συμβούλους τους, δια ζώσης ή διαδικτυακή.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf…ΕΔΩ