Ο.Λ.Μ.Ε.                                        

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073

www.olme.gr

e-mail:olme@otenet.gr                                                             Αθήνα, 22/12/2022

                                                                                                  Α.Π.: 1773

 

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ  ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ/ΝΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

 

Στις 28 Δεκεμβρίου 2022 ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών  των υποψηφίων Διευθυντών/ντριων Σχολικών μονάδων. Με τα σημερινά δεδομένα είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή εντός των προθεσμιών που έχει ορίσει το ΥΠΑΙΘ! Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΣΥΠ, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών όπως το Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών ή και να παρατηρούνται σοβαρά λάθη στην έκδοσή τους. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά  να δοθεί παράταση της προθεσμίας μέχρι και την Παρασκευή 13/1/2023 για να ολοκληρωθεί με ομαλό τρόπο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών.

Παράλληλα το ΥΠΑΙΘ -και ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη- συνεχίζει να βγάζει διευκρινιστικές οδηγίες που αλλάζουν τα δεδομένα τη στιγμή που αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν ήδη οριστικοποιήσει την αίτησή τους. Για το ΔΣ της ΟΛΜΕ η διαδικασία αυτή είναι απαράδεκτη! Οι «κανόνες του παιχνιδιού» πρέπει να είναι ξεκάθαροι από την πρώτη στιγμή που ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων!

Πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας είναι η συμμετοχή των αιρετών του κλάδου μας στα συμβούλια επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης. Από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα έχουμε ξανά δημοκρατικά εκλεγμένους αιρετούς σε ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ. Ως εκ τούτου ζητάμε τη συμμετοχή των εκπροσώπων του κλάδου στα Συμβούλια επιλογής διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf….ΕΔΩ