Αθήνα, 16/12/2022

                                                                                                  Α.Π.: 1771

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τη συνάντηση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ με τον Υφυπουργό Οικονομικών

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει ζητήσει συνάντηση με τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών από τον Σεπτέμβρη, προκειμένου να συζητηθούν τα οικονομικά αιτήματα των εκπαιδευτικών. Δυστυχώς, οι αρμόδιοι υπουργοί δεν δέχτηκαν να γίνει συνάντηση με την Ομοσπονδία. Για το λόγο αυτό, η απεργιακή διαδήλωση  της 15ης Δεκεμβρίου κατευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, απαιτώντας άμεση συνάντηση. Λόγω της απουσίας του υπουργού, που βρισκόταν στη Βουλή για την συζήτηση του προϋπολογισμού η διαδήλωση στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Κοινοβούλιο όπου τέθηκε και πάλι το αίτημα συνάντησης. Μετά από πιέσεις των τριών Ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ) και την αδικαιολόγητη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, ο υφυπουργός οικονομικών δέχτηκε να συναντήσει τα ΔΣ των Ομοσπονδιών.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν από πλευράς ΟΛΜΕ τα αιτήματα των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτά ψηφίστηκαν στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και ειδικότερα το αίτημα για υπογραφή κλαδικής σύμβασης των εκπαιδευτικών, με στόχο την οικονομική αναβάθμιση αλλά και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.  Άμεσο στόχο αποτελεί η αύξηση των μισθών -κατ’ελάχιστο- στο ύψος του πληθωρισμού, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και η στήριξη των εκπαιδευτικών που υπηρετούν εκτός του τόπου συμφερόντων τους (στέγαση, σίτιση, μετακινήσεις κλπ) και στη συνέχεια η αποκατάσταση όλων των απωλειών της τελευταίας δεκαετίας. Επιπλέον, τέθηκαν τα ζητήματα του ωραρίου, των μετακινήσεων σε πολλά σχολεία, της γραφειοκρατίας  κ.α.

Ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι συμφωνεί με τα αιτήματα αλλά δήλωσε αναρμόδιος και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τόσο τα οικονομικά μας αιτήματα όσο και το αίτημα για συνάντηση στον αρμόδιο Υπουργό.

Για το αρχείο σε pdf … εδώ