Αθήνα, 24/06/2022

                                                                                                Α.Π.: 1251

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για την απόλυση του γιατρού Νίκου Σκούφογλου

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απόλυση του γιατρού Νίκου Σκούφογλου από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Ο Ν. Σκούφογλου είναι ο μοναδικός γιατρός που υπηρετεί σε παράταση ειδικότητας, στον οποίο αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασής του η διοίκηση του νοσοκομείου παρά τη σχετική εισήγηση υπέρ της παράτασης από τον επιστημονικά υπεύθυνο διευθυντή του τμήματος και τον διευθυντή του χειρουργικού τομέα.

Πρόκειται για μια εκδικητική απόλυση από μέρους της διοίκησης. Σε μια περίοδο όπου δίνονται κίνητρα σε παρατασιακούς γιατρούς να παραμείνουν στις θέσεις τους η διοίκηση του Ευαγγελισμού εκδικείται τον συνάδελφο για τις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς, ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου για λόγους «αγενούς συμπεριφοράς» προς τον τότε αναπληρωτή διοικητή.

 Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας, με μόνιμες και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις. Δεν διαπραγματευόμαστε την ελευθερία των εργαζομένων και των συνδικαλιστών να μιλάνε και να διεκδικούν, χωρίς την απειλή της τιμωρίας από οποιαδήποτε διοίκηση.

Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης της διοίκησης του Ευαγγελισμού και την συνέχιση της παράτασης του συναδέλφου.

Για το αρχείο σε pdf … εδώ