Αθήνα, 13/4/2022

                                                                                                            Α.Π.: 1124

 ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ (2/4/22)

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ  26οΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ

 

Στις 10/3 δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που περιλαμβάνει λίστα με 8 νέα σχολεία που μετατρέπονται σε Πειραματικά σχολεία από το σχολικό έτος 2022-2023, ανάμεσα τους και το 26ο Γυμνάσιο Αθηνών. Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε εισήγηση του ΔΔΕ Α΄ Αθήνας Λ. Μαντζου, προφανώς σε συνεννόηση με το ΥΠΑΙΘ, εν αγνοία της σχολικής μονάδας. Οι αρχικές διαρροές από το Υπουργείο μετά τις μαζικές αντιδράσεις, ότι δεν θα μετατραπεί το 26ο Γυμνάσιο σε Πειραματικό, ήταν μια καλοστημένη μεθόδευση εφησυχασμού. Αν πραγματοποιηθεί αυτή η μετατροπή θα έχει σαν αποτέλεσμα από του χρόνου να μείνουν  χωρίς σχολική στέγη οι μαθητές και οι μαθήτριες του 14ου, του 15ου, του 16ου και του 74ου δημοτικού σχολείου. 

Δεν «ακούν», δεν σέβονται τη βροντερή και δίκαιη φωνή των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών, των κατοίκων για να παραμείνει και να αναβαθμιστεί το 26ο Γυμνάσιο, για όλα τα παιδιά της περιοχής. Με απύθμενο θράσος αγνοούν το  στοιχειώδες δικαίωμα πρόσβασης όλων των μαθητών/τριών στο σχολείο της γειτονιάς τους. Αυτονόητο δικαίωμα που διεκδικείται με μαζικές κινητοποιήσεις συλλόγων Γονέων, εκπαιδευτικών σωματείων, μαθητών, κατοίκων της περιοχής, με παρεμβάσεις κομμάτων, δημοσιεύματα στον τύπο. Σχετική απόφαση πάρθηκε και από το Δήμο Αθηναίων.

Δεν θα περάσει!

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, είμαστε πολλοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι! Μαζί με τους συλλόγους γονέων, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους κατοίκους της γειτονιάς, συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμώνουμε τον αγώνα μας!

Ήδη γίνονται παρεμβάσεις προς το Υπουργείο και είμαστε σε ετοιμότητα για νέα μαζική αγωνιστική κινητοποίηση!

Δεν θα κλείσει το τελευταίο Γυμνάσιο της γειτονιάς!
Καμιά γειτονιά χωρίς σχολείο!

 

Για το αρχείο σε pdf … εδώ