Αθήνα, 17/09/2021

                                                                                                                     Α.Π.: 329

Για την απαράδεκτη ενέργεια του βουλευτή Κ. Μπογδάνου

 

 Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει την απαράδεκτη και φρικτή ενέργεια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να δημοσιοποιήσει τα ονόματα και τα προσωπικά στοιχεία νηπίων. Η ενέργεια αυτή παραβιάζει την νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων και είναι κοινωνικά επαίσχυντη, είχε προφανή στόχο να στιγματίσει μικρούς μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου λόγω της καταγωγής τους.

Για την εμετική και ανατριχιαστική αυτή πράξη που παραβιάζει ακόμα και την ισχύουσα νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα, η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει σοβαρές πολιτικές ευθύνες και οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις. Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο εξοργιστική όταν μιλάμε για νηπιαγωγείο που στεγάζεται σε κοντέινερ το οποίο η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας τοποθέτησαν στην περιοχή με την επιβολή των ΜΑΤ!

Η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν έχουν θέση στο δημόσιο σχολείο. Η εκπαιδευτική κοινότητα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας και θρησκείας.

Για εμάς τους/τις εκπαιδευτικούς είναι ξεκάθαρο ότι θα προστατεύσουμε με κάθε κόστος τους μαθητές και τις μαθήτριές μας από το ρατσιστικό δηλητήριο και θα δώσουμε τη μάχη για τη μόρφωση και την αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα όλων των παιδιών του δικού μας και ΟΛΩΝ των άλλων λαών που ζουν στη χώρα μας και με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο άγχος για επιβίωση, από κοινού βιώνουμε τη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής επίθεσης και από κοινού έχουμε κάθε συμφέρον να την ανατρέψουμε!

Το σχολείο ως βασικός φορέας κοινωνικοποίησης των νέων, οφείλει να διαπαιδαγωγεί τους μαθητές και τις μαθήτριες με βάση τις πανανθρώπινες αξίες, προωθώντας τη συμπερίληψη.

 Οι εκπαιδευτικοί ονειρευόμαστε και αγωνιζόμαστε για ένα ποιοτικό, συμπεριληπτικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.

 Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω απ’ αυτό!

 

Για το αρχείο σε pdf … εδώ