Αθήνα, 05/02/2021

ΨΗΦΙΣΜΑ

Nα σταματήσουν οι αυταρχικές διώξεις των προέδρων της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την κλήση σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Ρέτζιου Αφροδίτης για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με τον νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις».

Η κλήση αφορά στη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στις 24/9 στο Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της 24ώρης πανελλαδικής απεργίας της ΟΕΝΓΕ, με αίτημα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η νέα κλήση σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ έρχεται λίγες ημέρες μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον συνάδελφο και πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, ενεργοποιώντας η κυβέρνηση τον αυταρχικό νόμο για τις διαδηλώσεις.

Τα υποκριτικά κυβερνητικά χειροκροτήματα στο πρώτο κύμα πανδημίας, γρήγορα μετατράπηκαν σε αυταρχισμό, κι εν όψει του τρίτου κύματος της πανδημίας εξελίσσονται σε ανοιχτή καταστολή απέναντι στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους. Εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό για να κουκουλώσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες. Καταρρίπτονται πανηγυρικά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης της Ν.Δ ότι δήθεν το νομοθετικό, χουντικής έμπνευσης τερατούργημα για τις συγκεντρώσεις έχει στόχο την προστασία «των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών», «την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων», κλπ.

Επιβεβαιώνεται ότι ο νόμος που ψήφισαν τους δίνει τη δυνατότητα να ερμηνεύουν κατά το δοκούν, κατά πως τους συμφέρει και τους βολεύει κάθε φορά τις διατάξεις του, για να βάζουν εμπόδια στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μας, που η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της εκθέτει καθημερινά σε κίνδυνο.

Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν!

 Απαιτούμε τώρα να σταματήσουν οι αυταρχικές διώξεις των προέδρων της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ!

Για το αρχείο σε pdf … εδώ