Ο.Λ.Μ.Ε.                                                                   

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr                                                           Αθήνα , 04/09/2020

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Με την 113887/Η2/02-09-2020 απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας εγκρίνεται η λειτουργία υπεράριθμου τμήματος με 33 μαθητές στο Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βούπερταλ Γερμανίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη παρόλο που υπάρχει σε εξέλιξη η πανδημία του κορωνοϊού, στοιχείο που επιβάλλει όσο το δυνατό μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα. Επίσης, δεν ελήφθη υπόψη η δυνατότητα το τμήμα αυτό να χωριστεί στα δύο και να δημιουργηθούν 8 τμήματα στο σχολείο, όπως πρότειναν και οι εκπαιδευτικοί του ελληνικού Γυμνασίου Λυκείου Βούπερταλ – που παραχωρούν το γραφείο τους για αίθουσα διδασκαλίας, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν έχουν κάνει – και η ΕΛΜΕ Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας, που με το υπ.αρ. 28/19-08-2020 έγγραφό της ζητούσε την υιοθέτηση αυτής της λύσης.

Η απόφαση αυτή θα έχει ως συνέπεια να μην μπορούν να υποστηριχθούν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊού στο τμήμα αυτό, αλλά και να μην μπορεί να εγγραφεί στο εξής κανείς μαθητής στην τάξη αυτή, παραπάνω από τους 33 που έχουν εγκριθεί.

Εντέλει, καθίσταται φανερό ότι η Υφυπουργός Παιδείας, απορρίπτοντας την πρόταση εκπαιδευτικών του σχολείου και ΕΛΜΕ για δημιουργία δύο τμημάτων στην τάξη αυτή και εγκρίνοντας τη λειτουργία υπεράριθμου τμήματος, αποσκοπεί στη μείωση τών προς απόσπαση εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, στοιχείο που θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση της παρεχόμενης ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf….ΕΔΩ