Συνάδελφοι,

ενημερώνουμε ότι φέτος θα λειτουργήσει καθυστερημένα  για τους εκπαιδευτικούς της ΟΛΜΕ και τις οικογένειές τους, η κατασκήνωση στην περιοχή Ζούμπερι του Δήμου Μαραθώνα (Άγιος Ανδρέας).

Παρά τις επανειλημμένες -από την αρχή του περασμένου σχολικού έτους-εκκλήσεις και διαβήματα της Ομοσπονδίας στην Ηγεσία του Υπουργείου να συγκροτήσει έγκαιρα το ΔΣ των κατασκηνώσεων και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες (καθαρισμός – αποψίλωση – συντήρηση οικίσκων, προμήθειες κ.λ.π.) για την έγκαιρη και ασφαλή λειτουργία τους, η ηγεσία του Υπουργείου έδειξε αδιαφορία και  ολιγωρία με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε με ακρίβεια, μέχρι και σήμερα, πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και πόσοι και ποιοι είναι οι διαθέσιμοι οικίσκοι.

Η ΟΛΜΕ με αίσθηση ευθύνης αλλά και συνέπειας απέναντι στους συναδέλφους απευθύνει σήμερα πρόσκληση για την δεύτερη (10/8 έως 22/8) και για την τρίτη (24/8 έως 6/9) κατασκηνωτική περίοδο.

Επαναλαμβάνουμε ότι λόγω της  ολιγωρίας του Υπουργείου δεν είναι δυνατόν να κληρωθεί η πρώτη περίοδος χωρίς τον κίνδυνο να εκτεθεί η Ομοσπονδία ή και να μην υπάρχουν έτοιμοι οικίσκοι για να υποδεχτούν τους κατασκηνωτές.

Τα καταλύματα του Αγ. Ανδρέα αποτελούνται από σύνολο ανεξάρτητων κλιματιζόμενων οικίσκων δυναμικότητας έως 4 κλινών, με ψυγείο και WC,  όπου θα φιλοξενηθούν οι συνάδελφοι μας με τα μέλη της οικογένειάς  τους. Τα οικήματα δεν διαθέτουν κουζίνα  και  απαγορεύεται αυστηρώς η παρασκευή φαγητού με τη χρήση υγραερίου (γκαζάκια και φιάλες). Σε κοινόχρηστο χώρο υπάρχει επαρκής αριθμός  καινούργιων ηλεκτρικών κουζινών και πλυντηρίων.

 Το κόστος διαμονής για κάθε κατασκηνωτική  περίοδο είναι 10,00 ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε να συμπληρώσετε τη συνημμένη αίτηση, στην οποία πρέπει να δηλώσετε:

1) την περίοδο διαμονής που σας ενδιαφέρει

2) τον αριθμό των ατόμων της οικογένειάς σας

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι την Δευτέρα 3-08-2020 στις 2μ.μ..

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνάδελφοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, που έχουν καταβάλλει στις ΕΛΜΕ, όπου ανήκουν, τη συνδρομή τους για το συνδικαλιστικό έτος 2019-2020.Σε περίπτωση που και οι δύο γονείς υπηρετούν στην Δ.Ε. την αίτηση την συμπληρώνει μόνο ο ένας. Εφόσον κατά τη διαδικασία ελέγχου διαπιστωθεί πως και οι δύο γονείς έχουν υποβάλλει αίτηση, η μία αυτόματα θα διαγράφεται.

Αιτήσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα γίνουν δεκτές.

Προσοχή κάθε μέλος με την οικογένεια του δικαιούται έναν οικίσκο. Δεύτερος οικίσκος επιτρέπεται αυστηρά και μόνο σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Σας εφιστούμε την προσοχή ότι την ευθύνη του κάθε οικίσκου την έχει ο συνάδελφος που τον χρεώνεται, ο οποίος θα διαμένει εκεί με τους οικείους του. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα κατοικίδια απαγορεύονται αυστηρά.

Τέλος,  σας ενημερώνουμε ότι οι ανεξάρτητοι οικίσκοι  βρίσκονται στην παραλία Ζούμπερι, Αγίου Ανδρέα, δίπλα στην αμμώδη φυσική παραλία εντός πευκοδάσους υψηλού κάλλους. Οι εγκαταστάσεις είναι περιφραγμένες και διαθέτουν χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.

Οι κατασκηνώσεις θα λειτουργήσουν με το σύνολο  των οικίσκων σε δύο (2) περιόδους, ως εξής:

 

1η –  Δευτέρα 10 Αυγούστου έως και Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

2η – Δευτέρα 24 Αυγούστου έως και Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

 

Οι συγκεκριμένες χρονικές περίοδοι δεν αφορούν τις ομάδες εργασίας παρά μόνο τους κατασκηνωτές.

Η άφιξη θα γίνεται αυστηρά  έως τις 14:00 της ημέρας άφιξης και η αναχώρηση έως τις 18:00 της ημέρας αναχώρησης .

Οι συνάδελφοι, εφόσον κληρωθούν, κατά την άφιξη στο χώρο των καταλυμάτων οφείλουν να προσκομίσουν:  α) την αστυνομική τους ταυτότητα, β) την φετινή Κάρτα  Μέλους ή βεβαίωση της ΕΛΜΕ, της οποίας είναι μέλη, ότι είναι οικονομικά τακτοποιημένοι και γ) το πρωτότυπο καταθετήριο του ποσού των 10,00 ευρώ. Η κατάθεση θα γίνει σε λογαριασμό της Ομοσπονδίας (ALPHA BANK   GR85 0140 1140 1140 0200 2005 940) και θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη, η αιτιολογία “συνδρομή κατασκήνωσης” και η περίοδος (π.χ. ονοματεπώνυμο-Συνδρομή κατασκήνωσης -1η περίοδος).

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να φέρετε μαζί σας  κλινοσκεπάσματα και διάφορα είδη καθαρισμού (κουβά, σφουγγαρίστρα, σκούπα, υγρά καθαρισμού, με εξαίρεση τη χλωρίνη, κ.α.) .

Παρακαλούμε  τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ  όπως ενημερώσουν  τα  μέλη τους –συναδέλφους- που ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν σε κάποια από τις παραπάνω χρονικές περιόδους, να υποβάλουν ηλεκτρονικά την παρακάτω αίτηση.

Στην περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερόμενων συναδέλφων υπερβαίνει τον αριθμό των οικίσκων που βρίσκονται στη διάθεση της Ομοσπονδίας, θα γίνει κλήρωση.

Προβλέπεται τα ονόματα των κληρωθέντων να ανακοινωθούν την Τετάρτη 5/08/2020

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ