Αθήνα, 26/02/20

 

Εκδήλωση την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

«Ανακύκλωση και προστασία του Περιβάλλοντος»

 

Προς

 Συλλόγους Διδασκόντων σχολικών μονάδων Λεκανοπεδίου Αττικής

 

Τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και του ΚΕΜΕΤΕ αποφάσισαν να διοργανώσουν εκδήλωση την Παρασκευή 13 Μαρτίου το πρωί από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στο Θησείο (στην αρχή του πεζόδρομου της Ερμού) με θέμα τα προβλήματα που προκαλούν τα απορρίμματα, την ανάγκη για ουσιαστική και εκτεταμένη ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Η ΟΛΜΕ και το ΚΕΜΕΤΕ καθώς και το Περιβαλλοντικό Δίκτυο, καλούμε τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους/τις εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/τριες και τους γονείς τους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή.

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας και της σπουδαιότητας της καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης στα παιδιά μέσω της εκπαίδευσης. Θεωρούμε ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος από τις πολιτικές και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που το καταστρέφουν, επιβαρύνοντας παράλληλα την υγεία των πολιτών, είναι αγώνας ζωτικής σημασίας για τη ζωή μας και τις νέες γενιές.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης στις 13 Μαρτίου, η οποία θα περιλαμβάνει δρώμενα, παρουσιάσεις και συναυλία, καθώς και για την επιτυχή οργάνωσή της είναι απαραίτητη η στήριξη και η συμμετοχή των ΕΛΜΕ. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες, συλλόγους και ενώσεις γονέων μπορούν να συμβάλουν στη δραστηριοποίηση των σχολείων και των τοπικών κοινωνιών για την προστασία του περιβάλλοντος και της ίδιας της ζωής μας για να μην υπάρχει κίνδυνος από τη διαχείριση των απορριμμάτων με την εφαρμογή της ουσιαστικής ανακύκλωσης παντού. Η προσπάθεια και η συνεργασία όλων θα αποτυπωθεί στην εκδήλωση αυτή.

 Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να λάβουν αποφάσεις συμμετοχής των σχολείων τους στην εκδήλωση στις 13 Μάρτη (στο πλαίσιο περιπάτων, εκπαιδευτικών επισκέψεων κλπ), ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή μαθητών και μαθητριών.

Για το αρχείο σε pdf … εδώ