Αθήνα, 15/11/2016

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Μετακίνηση Εκπαιδευτικών από ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων) των Σερρών»

 

Εξαιτίας των δίμηνων εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στη Δομή Φιλοξενίας των προσφύγων που λειτουργεί στις Σέρρες, αποφασίστηκε οι πρόσφυγες να μετακινηθούν σε ξενοδοχειακά καταλύματα στο Νομό Σερρών ή σε όμορο νομό, και να αναβληθεί προσωρινά η λειτουργία ΔΥΕΠ στις σχολικές μονάδες των Σερρών για το διάστημα των εργασιών.

Από τα παραπάνω προκύπτει πρόβλημα με τους δεκατρείς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μειωμένου ωραρίου (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) οι οποίοι έχουν ήδη προσληφθεί για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  σε ΔΥΕΠ των Σερρών καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο μετακίνησής τους σε ΔΥΕΠ της Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη πλευρά, σε τέσσερα σχολεία των Σερρών (11ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, Δημοτικό Σχολείο Πεντάπολης, 1ο Γυμνάσιο Σερρών και 2ο ΕΠΑ.Λ. Σερρών,) λειτουργούν τμήματα  όπου στην πρωινή ζώνη φοιτούν προσφυγάκια που διαμένουν εκτός της Δομής φιλοξενίας, όπως επίσης υπάρχουν κενά και σε ΖΕΠ. Θα μπορούσαν οι αναπληρωτές των ΔΥΕΠ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτά τα πρωινά τμήματα μέχρι την περάτωση των εργασιών στη Δομή φιλοξενίας και την επαναλειτουργία των ΔΥΕΠ των Σερρών.

Με δεδομένο ότι οι εννιά από τους δεκατρείς αναπληρωτές των ΔΥΕΠ διαμένουν στις Σέρρες και επέλεξαν στην αίτησή τους τις συγκεκριμένες ΔΥΕΠ και προηγήθηκαν βάσει μοριοδότησης, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητάει να μην γίνει καμία ενέργεια μετακίνησής τους σε άλλη περιοχή της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός εάν καταθέσουν αιτήσεις προσωρινής ή μόνιμης μετακίνησης για τη φετινή σχολική χρονιά οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ