Αθήνα, 27/05/2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ

 

Στη ΓΣ Προέδρων της ΟΛΜΕ στις 21 Μαΐου 2016 έγινε προσπάθεια στην αρχή των διαδικασιών να τεθεί τεχνητά θέμα εκτός ΗΔ με αφορμή το ζήτημα που υπάρχει στην Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μετά τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί εναντίον του προέδρου της. Επιχειρήθηκε το θέμα να εμφανιστεί ως γενικότερο θέμα πολιτικο-συνδικαλιστικής δίωξης από ορισμένες δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος για να σπιλωθεί η αγωνιστική του διαδρομή. Όταν ξεκαθαρίστηκε ότι το θέμα αφορά εσωτερική διαδικασία της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΛΜΕ, η ΓΣ συνεχίστηκε κανονικά.

Στη διάρκεια των εργασιών της ΓΣ κυκλοφόρησε κείμενο που ζητούσε εκ μέρους των προέδρων υπογραφές συμπαράστασης στον πρόεδρο της Ε΄ΕΛΜΕ λόγω των “επιθέσεων” που δέχεται. Το κείμενο που τελικά υπέγραψαν 32 παρευρισκόμενοι και 4 εκτός της ΓΣ,  αφήνει περιθώρια παρανοήσεων γιατί:

α) Δεν αναφέρει σαφώς αν είναι προσωπικές οι υπογραφές των προέδρων και αν έχουν ή όχι εξουσιοδοτηθεί για αυτό από τα Δ.Σ. ή τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τους.

β) Το κείμενο για τις αήθεις επιθέσεις είναι σκόπιμα γενικόλογο (δεν αναφέρει ποιοί και γιατί).

Είναι εύλογο ότι μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί ως σκοπιμότητα εκ μέρους των συντακτών του κειμένου και αντικειμενικά αποτελεί λαθροχειρία για εξυπηρέτηση παραταξιακών σκοπιμοτήτων.

Είναι προφανές ότι τέτοιες ενέργειες αποπροσανατολίζουν τη Γ.Σ. των Προέδρων και δεν βοηθάνε στην ενότητα και συσπείρωση του κλάδου. Οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ, που συμμετέχουν στη ΓΣ των Προέδρων, έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους σε τρέχοντα ζητήματα όμως οφείλουν να μεταφέρουν και να σέβονται τις αποφάσεις των σωματείων τους.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ