Αθήνα, 03/03/16

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

 

            Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, και προς αποκατάσταση της αλήθειας γνωστοποιεί στους συναδέλφους ότι στη συνέλευση των Προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ, του Σαββάτου, 27-02-2016 τέθηκε από ορισμένους Προέδρους  ΕΛΜΕ το ζήτημα της αποχώρησης της ΟΛΜΕ από τον Εθνικό Διάλογο, στον οποίο έχει προσφάτως αποφασίσει να συμμετάσχει το Διοικητικό Συμβούλιο.

            Επακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία το κατατεθέν ψήφισμα απέτυχε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του 50% συν μία ΕΛΜΕ καθώς και του 50% συν μία ψήφο, όπως ρητά προβλέπει το καταστατικό της ΟΛΜΕ (34 ΥΠΕΡ, 15 ΚΑΤΑ, 19 ΛΕΥΚΑ).

            Κατόπιν τούτου, το ψήφισμα απορρίφθηκε και η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για συμμετοχή τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, είναι σε ισχύ με βάση τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.  

            Όλα τα υπόλοιπα περί «πραξικοπήματος» του Προεδρείου της Γ.Σ. βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και στην προηγούμενη Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ (30/01/2016) απορρίφθηκε κατόπιν ψηφοφορίας (28 ΥΠΕΡ, 8 ΚΑΤΑ, 32 ΛΕΥΚΑ) αντίστοιχο ψήφισμα που κατατέθηκε για μη συμμετοχή της ΟΛΜΕ στον «Εθνικό ? Κοινωνικό διάλογο», απόφαση που δηλώνει τη βούληση του κλάδου να συμμετέχει στο διάλογο.

Η απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και των κεκτημένων δημοκρατικών διαδικασιών, αντικειμενικά βλάπτει και αποπροσανατολίζει τον κλάδο μας από τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό και απαιτούν λύσεις.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ