Αθήνα, 19/11/15        

                                                                                                Α.Π.: 19

                                                                                                                                    ΠΡΟΣ:                                                                    τον Υπουργό Παιδείας

                                                                                                κ. Φίλη Νικόλαο

 

 

ΘΕΜΑ: Θέματα λειτουργίας ΙΕΚ και αποσπάσεων σ αυτά εκπαιδευτικών της ΤΕΕ, με παράλληλη απόπειρα κλεισίματος ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ.

 

 Κύριε Υπουργέ,

Βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στα ΙΕΚ. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη αυτή την καθυστέρηση. Χιλιάδες νέοι εμπιστεύτηκαν τα Δημόσια ΙΕΚ και αντιμετωπίζονται από την οργανωμένη Πολιτεία με αδιαφορία.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση την άμεση λειτουργία των δημόσιων ΙΕΚ καθότι η μη λειτουργία τους ενισχύει τα ιδιωτικά ΙΕΚ και εκχωρεί αυτόν τον χώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα. Σ αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται η πρόσληψη άμεσα εκπαιδευτών στα ΙΕΚ.

Σε ό,τι αφορά την επιχειρούμενη από Περιφερειάρχες Εκπαίδευσης, με εντολή του ΥΠΠΕΘ, εξοικονόμηση εκπαιδευτικών από τα ΕΠΑΛ μέσω του κλεισίματος ολιγομελών τμημάτων σ αυτά, δηλώνουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι.  Αυτό δημιουργεί πέραν των άλλων και προβλήματα στους ίδιους τους μαθητές, αφού τους αναγκάζει να αλλάξουν ειδικότητα ανεξάρτητα από το τι επιθυμούν  και μάλιστα 3 σχεδόν μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Απαιτούμε τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ φέτος και λόγω του γνωστού θέματος της επιστροφής των πρώην διαθεσίμων εκπαιδευτικών. Η θέση μας αυτή περιέχεται και στα υπομνήματα για την ΤΕΕ που σας έχουμε ήδη αποστείλει.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς των Τεχνικών Ειδικοτήτων της δημόσιας εκπαίδευσης που δεν έχουν συμπληρώσει ωράριο, πληροφορούμαστε ότι στα πλαίσια της επιχειρούμενης λειτουργίας των Δημοσίων ΙΕΚ η Διοίκηση προτίθεται να αποσπάσει την ανωτέρω κατηγορία εκπαιδευτικών στα Δημόσια ΙΕΚ.

Εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απαιτεί οι ανωτέρω συνάδελφοι να τοποθετηθούν σε ΙΕΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων (τέως Νομών) που υπηρετούν και αρμόδιο όργανο που θα εξετάσει τις τοποθετήσεις να είναι το ΠΥΣΔΕ. Εάν κάποιοι συνάδελφοι δηλώσουν ότι επιθυμούν να αποσπαστούν σε ΙΕΚ άλλης Περιφερειακής Ενότητας αρμόδιο όργανο να είναι το ΑΠΥΣΔΕ. Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ είναι αντίθετο με τη φημολογούμενη πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας η διαχείριση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών να γίνει από την κεντρική υπηρεσία.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ