Αθήνα, 16/11/15        

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια,

Όλοι είδαμε στο Internet ή στα MME την εικόνα του πνιγμέ νου μικρού Αϊλάν, τις εικόνες των πνιγμένων βρεφών και των εξαθλιωμένων προσφύγων!

Γιατί εκατομμύρια προσφυγόπουλα στην ηλικία σου να είναι όχι μόνο χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση αλλά και να ζούνε καθημερινά μέσα στον κίνδυνο;

Οι πόλεμοι που κάνουν οι ισχυροί του κόσμου, για τα συμφέροντα, για τα κέρδη  είναι που διώχνουν τους λαούς από τα σπίτια τους.

Σκέψου:

Αυτοί που μιλάνε για δημοκρατία  την ίδια ώρα βρίσκονται πίσω από κάθε πολεμική σύγκρουση και εμφύλια διαμάχη. Κάνουν πολέμους, βομβαρδίζουν και μετά τάχα μου κλαίνε για τους μετανάστες:

  • Χρηματοδότησαν – εξόπλισαν αντιδραστικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
  • Ανοιγοκλείνουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, ανάλογα με τα συμφέροντα των βιομηχάνων για φθηνό εργατικό δυναμικό.
  • Εφαρμόζουν τις συνθήκες, όπως Δουβλίνο 1 – 2 και Σένγκεν, που κάνουν τη χώρα αποθήκη ανθρώπων, τους εγκλωβίζουν και τους εμποδίζουν να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

Η φασιστική-ναζιστική Χρυσή Αυγή λέει: “να βάλουμε το στρατό να πνίγει τους πρόσφυγες στη θάλασσα”! Είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΑΠAΝΘΡΩΠΟΙ! Την ίδια ώρα δε λέει κουβέντα για τις αιτίες, αυτούς που κάνουν πολέμους και διώχνουν τούς ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση εσύ άπλωσε το χέρι της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες!!!

Συζήτησε στο μάθημα, στο σχολείο σου το θέμα «προσφυγιά και μετανάστευση».

Βοήθησε να αναπτυχθούν πολύμορφες δράσεις (προβολές, εκδηλώσεις, ζωγραφική κλπ).

Μάζεψε τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης και μαζί με τους καθηγητές σου, προγραμμάτισε επισκέψεις αλληλεγγύης σε χώρους συγκέντρωσης μεταναστών

Πάνω απ’ όλα: Κάνε υπόθεση δική σου τον αγώνα ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ