Αθήνα, 5/9/14

                                                                                                                                                                                                                       

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΛΤ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΥΜΝΑΣ

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα που κάνουν οι μαθητές, οι γονείς τους και η τοπική κοινωνία της Λάρυμνας να κρατήσουν ανοικτές τις Λυκειακές Τάξεις του σχολείου τους. Το ΥΠΑΙΘ εφαρμόζοντας τις αντιλαϊκές ? αντιεκπαιδευτικές πολιτικές κυβέρνησης ? ΕΕ ? ΔΝΤ είχε καταργήσει πριν 3 χρόνια τις Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Λάρυμνας μαζί με άλλα σχολεία. Μετά από κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας η απόφαση πήρε αναστολή όπως και κάθε χρόνο μέχρι φέτος. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιους λόγους δεν ζητήθηκε και φέτος αναστολή.

Η τοπική ΕΛΜΕ Φθιώτιδας είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή ενάντια στην κατάργηση αφού δεν έγιναν πιστευτοί οι «παιδαγωγικοί» λόγοι που θα μπορούσαν να συνηγορήσουν στην κατάργηση αυτή, βάσει των οποίων, οι μαθητές θα υφίστανται κάθε χρόνο την καθημερινή ταλαιπωρία και τους κινδύνους που συνεπάγεται η δύσκολη διαδρομή Λάρυμνα ? Μαρτίνο.

Η κατάργηση αυτή όπως και όλες οι συγχωνεύσεις ? καταργήσεις σχολείων, αποβλέπει στην υποβάθμιση και τη συρρίκνωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, είναι στα πλαίσια της πολιτικής λιγότερα σχολεία, λιγότεροι εκπαιδευτικοί, λιγότεροι μαθητές.

Καταδικάζουμε την παρέμβαση της αστυνομίας. Πιστεύουμε ότι τα όποια προβλήματα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης δεν λύνονται παρά μόνο με παιδαγωγικό τρόπο και διάλογο ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ζητάμε να δοθεί νέα αναστολή για το σχολικό έτος 2014-15 και να παρθεί οριστική απόφαση λειτουργίας του σχολείου για την επόμενη σχολική χρονιά.

 ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ? ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε

Για ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

–  Για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης των παιδιών μας

 

Για να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο σε pdf … εδώ