ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φεστιβάλ: Φασισμός και Εκπαίδευση 20-22/6/2014

Με έμφαση, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, έχει έρθει στο προσκήνιο η συζήτηση γύρω από το φασισμό ? ναζισμό, με ειδική αναφορά στην εκπαίδευση και το ρόλο που αυτή μπορεί να έχει στην αντιμετώπισή του.

Δεν είναι μυστικό ότι η συγκεκριμένη ιδεολογία, ακόμη και όταν δεν συνδυάζεται με συγκεκριμένη πολιτική δράση, μπορεί να ανιχνευθεί στο μαθητικό περιβάλλον είτε με μορφή «αστεϊσμών» είτε με τη μορφή «παράγωγων ιδεών» ή και πρακτικών, σε παράλληλα ζητήματα (μετανάστευση, βία, ιεραρχία, επιβολή, διαφορετικότητα κ.α)

Το πρόβλημα είναι πιθανό να ενισχυθεί εάν δεν υπάρξει κατάλληλη παρέμβαση  και είναι προφανές ότι ο εφησυχασμός δεν είναι η λύση.

Οι εκπαιδευτικοί δεν  σιωπούν, δεν παραμένουν παθητικοί παρατηρητές. Είναι δεκάδες οι πρωτοβουλίες που έχουν μέχρι τώρα αναληφθεί στα σχολεία. Συνεχίζοντας αυτή την προσπάθεια σας καλούμε να συζητήσουμε. Όχι μόνο να περιγράψουμε ή να αναλύσουμε το φαινόμενο. Αλλά κυρίως να αναζητήσουμε λύσεις σε πρακτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του φασιστικού φαινόμενου.

Στο πλαίσιο αυτό η  Πολιτιστική Λέσχη της ΟΛΜΕ σας καλεί στις 20, 21 και 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Πεσμαζόγλου 5, στάση metro Πανεπιστήμιο), στο Α΄ Πολιτιστικό φεστιβάλ, με θέμα: Φασισμός και Εκπαίδευση.

Θα πραγματοποιηθούν 3 κύκλοι συζητήσεων και θα παρουσιαστούν θεατρικά έργα με αντιφασιστικό περιεχόμενο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε το πρόγραμμα … εδώ

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου και το πρόγραμμα σε μορφή pdf … εδώ