ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για άλλη μια φορά το ΥΠΑΙΘ συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική του, να δημιουργεί τετελεσμένα μέσω διαρροών και πληροφοριών προς τα ΜΜΕ για αποφάσεις που θα έχουν πολύ σοβαρές αρνητικές συνέπειες για το εργασιακό περιβάλλον, το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία.

Ήδη είδαν το φως της δημοσιότητας «σκέψεις» για επιμήκυνση του διδακτικού έτους, για αλλαγή του καθεστώτος των υπηρεσιακών μεταβολών (μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις, οργανικότητα κ.λπ.).

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2014 και τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ προχωρά σε συνεχείς περικοπές και υλοποιεί αντιεκπαιδευτικά μέτρα στη δημόσια εκπαίδευση.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι το ΥΠΑΙΘ προωθεί όλα αυτά τα μέτρα χωρίς την παραμικρή ενημέρωση της ΟΛΜΕ, δείχνοντας έτσι την περιφρόνησή του προς το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα και προς όλους εκείνους που θα κληθούν να τα εφαρμόσουν (εκπαιδευτικοί) ή να τα υποστούν (μαθητές και οι οικογένειές τους).

Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να προστεθούν στην πολιτική που υπονομεύει το δημόσιο δωρεάν σχολείο και άλλα μέτρα που θα ολοκληρώσουν την παράδοσή του στις επιδιώξεις της αγοράς και των μονοπωλιακών συμφερόντων.

Απαιτούμε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, κάτι για το οποίο έχει ο ίδιος επανειλημμένα δεσμευτεί, για να συζητηθούν όλα τα σοβαρότατα προβλήματα που απασχολούν το δημόσιο σχολείο.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τις ΕΛΜΕ, τους μαθητές, τους γονείς, σε επιφυλακή για να αποκρούσουμε την καταστροφική πολιτική Κυβέρνησης ? ΕΕ ? ΔΝΤ.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ