ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 1-4-14

Οι πολιτικές  που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζονται στη χώρα μας από τη συγκυβέρνηση  οδηγούν στην καταστροφή τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Στα νέα βάρβαρα μέτρα  που ψηφίστηκαν χθες, Κυριακή  30 Μαρτίου 2014, από τη Βουλή περιλαμβάνονται η απελευθέρωση των απολύσεων, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και η περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και η λεγόμενη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, με τα πλήγματα που επιφέρει στους φαρμακοποιούς, στους κτηνοτρόφους και άλλους τομείς εργαζομένων.

Την Τρίτη  1η Απρίλη συνεδριάζουν στο Ζάππειο Μέγαρο  οι υπουργοί Οικονομικών (ΕΚΟΦΙΝ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, επιδεικνύει τον αυταρχισμό της, απαγορεύοντας την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικάτων και των φορέων απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προφασιζόμενη «κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια» και επικαλούμενη την «ανάγκη προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συγκεντρώσεων και πορειών,  την προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων και την αντισυνταγματική κατάργηση  του δικαιώματος ειρηνικής έκφρασης διαμαρτυρίας.

Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη πολιτική των απολύσεων στην εκπαίδευση και στο δημόσιο και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους εκπαιδευτικούς αλλά και σε όσους και όσες βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες αυτών των πολιτικών στην ίδια τους τη ζωή στο συλλαλητήριο καταγγελίας της βάρβαρης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  που οργανώνεται από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας , το ΤΕΕ, τον ΠΦΣ και το ΦΣΑ,

την Τρίτη, 1η Απριλίου 2014 και ώρα 6.00 μ.μ.

στην Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα   

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf … εδώ