ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μετά την ολοήμερη κινητοποίηση (13/3) των συναδέλφων εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και η οποία προκάλεσε την κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του ΥΠΑΙΘ αλλά και την επέμβαση των δυνάμεων ΜΑΤ , μέσα στο υπουργείο όπου διεξαγόταν συνέλευση των εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε στις 14/3/14, συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπροσώπων των Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

Στη συνάντηση αυτή ζητήθηκε για άλλη μια φορά να προκηρυχθούν άμεσα οι 200 θέσεις  εκπαιδευτικών που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί και να μην απολυθεί κανείς,  ενώ απομένουν ελάχιστες ημέρες μέχρι τις 22 Μαρτίου, ημέρα λήξης του 8μηνου της διαθεσιμότητας. Φυσικά παραμένει το βασικό αίτημά μας να επανασυσταθούν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν από την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση και να επιστρέψουν σε αυτές όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθείς νέα συνάντηση με την ΟΛΜΕ και τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα για να μας ανακοινώσει τις αποφάσεις που θα έχουν ληφθεί. Η συνάντηση αυτή θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στο Υπουργείο Παιδείας.

Γίνεται φανερό ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, δίνουμε τη μάχη για να έχουν επιτυχία οι απεργιακές κινητοποιήσεις της επόμενης εβδομάδας για να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, κανένας εργαζόμενος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ