Να επανέλθουν τώρα οι τομείς και ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια ΤΕΕ

Με αφορμή τη διαδικασία για την προσθήκη νέων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ σημειώνει τα παρακάτω:

Με δεδομένο τον τρόπο κατάργησης (μόνο) από τη Δημόσια ΤΕΕ των τομέων Υγείας ? Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αισθητικής ? Κομμωτικής , που επέφερε μεγάλη αναστάτωση και οδήγησε έξω από την δημόσια εκπαίδευση χιλιάδες εκπαιδευτικούς και παρά την αναμφισβήτητη δυναμικότητα των τομέων αυτών, είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαία η επαναφορά τους στα Δημόσια Επαγγελματικά Λύκεια.

Για το σκοπό αυτό, καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους συλλόγους διδασκόντων των ΕΠΑΛ ? ΕΠΑΣ, σε συνεργασία με Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, να επανέλθουν με προτάσεις επαναφοράς των τομέων που καταργήθηκαν. Τις προτάσεις αυτές θα τις απευθύνουν στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας και τα Δημοτικά Συμβούλια των αντίστοιχων Δήμων και θα ζητήσουν την υιοθέτησή τους και την προώθησή τους στο ΥΠΑΙΘ με την απαίτηση να γίνουν δεκτές.

Είναι φανερό πως το ζήτημα αυτό πρέπει να ενταχθεί στο γενικότερο αγώνα μας για να επανέλθουν οι Τομείς ? Ειδικότητες στα Δημόσια Επαγγελματικά Λύκεια, να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να επιλέγουν απρόσκοπτα τον τομέα που θέλουν να παρακολουθήσουν.

Κανένας μαθητής, κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ