ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την εντολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που ζητά από τους Διοικητές των αστυνομικών τμημάτων να προβούν σε πλήρη καταγραφή των σχολικών μονάδων και να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές με τους Διευθυντές των σχολείων με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών κατά τη λειτουργία των σχολείων καθώς και τη σύνταξη εμπεριστατωμένων αναφορών με τη συμπλήρωση συγκεκριμένου αρχείου.

Με πρόσχημα όλα τα παραπάνω επιδιώκουν να μετατρέψουν τους διευθυντές των σχολικών μονάδων σε αστυνομικούς υπαλλήλους, να εγκαθιδρύσουν κλίμα τρομοκρατίας και αστυνόμευσης στις σχολικές μονάδες και να καταργήσουν το ρόλο του εκπαιδευτικού, ζητώντας τους να καταδίδουν αδικήματα που δεν έχουν ακόμα διαπραχτεί!!! Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και όχι αστυνομικοί! Τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν επιλύονται με τη συνδρομή αστυνομικών και εισαγγελέων ούτε με καλέσματα στους διευθυντές να καταδίδουν τους μαθητές τους.

Οι εκπαιδευτικοί επιδιώκουν να διατηρούν στα σχολεία τους το παιδαγωγικό κλίμα και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σε περιβάλλον ασφάλειας, εμπιστοσύνης και συνεννόησης και όχι σε κλίμα τρομοκρατίας και φόβου! Ο χώρος του σχολείου είναι χώρος προστασίας και φροντίδας των ανήλικων μαθητών μας. Με αυτό το πνεύμα θα λυθούν τα όποια  προβλήματα παρουσιάζονται  και όχι με αστυνόμευση και επιβολή.

 Είναι αδιανόητο να εκχωρούνται αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του Υπουργείου Παιδείας όπως η φύλαξη και η εποπτεία των σχολικών μονάδων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την αστυνομία ειδικότερα.

Τα σχολεία, παρά τα μέτρα που παίρνουν συνεχώς οι κυβερνήσεις, μειώνοντας δραματικά τις λειτουργικές δαπάνες, στοιβάζοντας μαθητές σε 30άρια τμήματα, απολύοντας καθηγητές και σχολικούς φύλακες, βάζοντας σε λειτουργία συστήματα μεγάλου αδελφού – όπως το  my school, μετατρέποντας το Λύκειο σε ένα σχολείο για λίγους και εκλεκτούς, είναι χώροι στους οποίους επιτελείται εκπαιδευτικό έργο και τα προβλήματα σε πείσμα των κυβερνώντων εξακολουθούν να επιλύονται με δημοκρατικό τρόπο και παιδαγωγικές μεθόδους.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι για να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να τσακίσει όποιον δεν συμφωνεί και αντιστέκεται σε αυτή, είτε είναι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι με επιστράτευση, είτε είναι μαθητές με κλήσεις στους εισαγγελείς και στα δικαστήρια. Εφαρμογή του δόγματος σοκ και δέος, της αντίληψης “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, του “εντέλλεσθαι”.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ:

– καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να εξακολουθήσουν να επιλύουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται με παιδαγωγικές μεθόδους, να μην δίνουν στοιχεία για το σχολείο και τους μαθητές τους στα αστυνομικά τμήματα και

– απαιτεί την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διαταγής.

Κατεβάστε την Καταγγελία σε μορφή pdf … εδώ