ΝΑ  ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ

Κύριοι και κυρίες Βουλευτές

Με τροπολογία που κατάθεσε το Υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρ.4.1 και 4.2, γίνεται αύξηση των εκπαιδευτικών θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού σε ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ κατά 200 με ανάλογη μείωση των διοικητικών θέσεων (125 από 325) στους ίδιους φορείς.

Είναι γνωστό πως οι μαθητές στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ, ιδιαίτερα στις ειδικότητες που καταργήθηκαν, δεν διδάσκονται σχεδόν το σύνολο των μαθημάτων ειδικότητας. Σε αρκετές δε περιπτώσεις, όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, δεν διδάσκονται ακόμα και σήμερα, (Γενάρης 2014) πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Αιτία αυτού είναι το γεγονός πως τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τις 23/7/13 εκπαιδευτικοί 50 ειδικοτήτων που δίδασκαν στα σχολεία αυτά.

Απαιτείται λοιπόν η άμεση δημιουργία και πλήρωση θέσεων με τους εκπαιδευτικούς αυτούς, για τους οποίους το 8μηνο της διαθεσιμότητας λήγει στις 22/3/14.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 3 προκηρύξεις για μετατάξεις εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα που καλύπτουν 1308 θέσεις και υπάρχουν ακόμα 325 διοικητικές θέσεις σε ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ που δεν έχουν προκηρυχθεί.  Οι Εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δίνουν οι αρμόδιοι Υπουργοί, είναι σήμερα 1845.

Ζητάμε να υπάρξει άμεση διαδικασία δημιουργίας και πλήρωσης εκπαιδευτικών  θέσεων στις δομές του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να μην απολυθεί κανείς.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε να τροποποιηθεί η κατατεθείσα τροπολογία και να δημιουργηθούν και άλλες 212 νέες εκπαιδευτικές θέσεις  και να προκηρυχθούν όλες ώστε στο σύνολό τους ώστε μαζί με αυτές που έχουν προκηρυχθεί, να καλύψουν και τους 1845 εκπαιδευτικούς. Αναλυτικά: 1308 θέσεις προκηρύχθηκαν ήδη. 125 είναι οι διοικητικές  θέσεις που προβλέπει η τροπολογία. Εάν στις 200 εκπαιδευτικές θέσεις που δημιουργεί η τροπολογία από μετατροπή προστεθούν και οι 212 νέες θέσεις που προτείνουμε, θα είναι σύνολο 1845 θέσεις.

Τι προτείνουμε να προστεθεί στην τροπολογία:

–          Στην παράγραφο 4.2 : οι 1125 εκπαιδευτικές θέσεις να γίνουν 1337.

–          Να προστεθεί νέα παράγραφος στην τροπολογία (4.3) που να αναφέρει ότι: οι διοικητικές (125)και εκπαιδευτικές (1337) θέσεις που αναφέρονται στο νόμο 4186/2013 (παρ.10  του άρθρο 26 και παρ.14 του άρθρου 27) όπως τροποποιείται με την τροπολογία αυτή και οι οποίες  δεν έχουν προκηρυχθεί κατά τη δημοσίευση του νόμου, προκηρύσσονται μέχρι τις 31-1-14 και μετατάσσονται σε αυτές όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα με το αρ.82 του ν.4172/13.

Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ