Όχι στη δίωξη της Προέδρου του Συλλ. Εκπ/κών Π.Ε. Λακωνίας

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τη δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου, προέδρου του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Γιάννης Ρίτσος» και εκλεγμένης εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας.

Η συνάδελφος  Ε. Παπαδοπούλου διώκεται γιατί ως αιρετός διατύπωσε γνώμη διαφορετική από την διοίκηση, και αυτό, σύμφωνα με το «νέο» πειθαρχικό συνιστά «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας».

Η δίωξή της ήταν προσχεδιασμένη και μεθοδευόταν, καθώς εδώ και μήνες διάφοροι «καλοθελητές» από την πλευρά της διοικητικής ιεραρχίας την προειδοποιούσαν να σταματήσει την έντονη και αποκαλυπτική συνδικαλιστική της δράση. Ταυτόχρονα διέδιδαν φήμες περί επικείμενης δίωξής της στα σχολεία της περιοχής ώστε να επιβληθεί κλίμα τρόμου.

            Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης κάθε αγωνιστικής φωνής στο συνδικαλιστικό κίνημα και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Η Κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘ και η Διοίκηση που εφαρμόζουν τις καταστροφικές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, θέλουν κάθε εργαζόμενο τρομοκρατημένο και υποταγμένο στη βαρβαρότητα της πολιτικής κυβέρνησης ? ΕΕ.

Απαιτούμε να παύσει τώρα κάθε δίωξη της συναδέλφου Ε. Παπαδοπούλου.

Μοναδική απάντηση στις διώξεις και τον αυταρχισμό είναι η ένταση του αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης ? ΕΕ ? ΔΝΤ.

Κατεβάστε την Ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ