ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ

Ξεπέρασε κάθε όριο αυθαιρεσίας ο Υπουργός Παιδείας. Με το έγγραφό του (αρ. πρωτ. 136964/Γ2 στις 26-09-13, δύο εργάσιμες ημέρες πριν την λήξη σχετικής προθεσμίας, πληροφορεί τους μαθητές των ΕΠΑΛ ότι «δεν παρέχεται η δυνατότητα επιλογής του τομέα Υγείας και Πρόνοιας»  και προτρέπει τους μαθητές να αλλάξουν τομέα.

Είναι τόσο αδίστακτοι που δε σέβονται ούτε το νόμο που πρόσφατα οι ίδιοι ψήφισαν. Σύμφωνα με το ν. 4186/13 (άρθ. 46 παρ.3) «κατά το σχολικό έτος 2013 ? 2014 η Β΄ και Γ΄ τάξη του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., η Γ΄ και Δ΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και οι Α΄ και Β΄ τάξεις του ΕΠΑ.Σ. και κατά το σχολικό έτος 2014 ? 2015, η Γ΄ τάξη του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., η Δ΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και η Β΄ τάξη ΕΠΑ.Σ. θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά το χρόνο δημοσίευσης του παρόντος νόμου διατάξεις», άρα και με τους τομείς που ήταν θεσμοθετημένοι ήδη από τα προηγούμενα χρόνια και όχι με αυτούς που προβλέπει ο νέος νόμος.

Ποιος μπορεί άραγε να στερήσει από τους μαθητές που γράφτηκαν ήδη τον Ιούνιο ή το Σεπτέμβρη στους τομείς αυτούς (Υγείας ? Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών στα ΕΠΑΛ), το δικαίωμά τους να σπουδάσουν σε αυτό που έχουν επιλέξει;

Απαιτούμε για μια ακόμη φορά, να λειτουργήσουν τώρα όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Κανένα παιδί να μη στερηθεί την ειδικότητα ή τον τομέα που επιθυμεί να σπουδάσει. Επαναφορά όλων των εκπαιδευτικών στις οργανικές θέσεις των ειδικοτήτων τις οποίες κατείχαν πριν τις διαθεσιμότητες.

Κατεβάστε τη σχετική Ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ