ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 

Η κυβέρνηση και η τρόικα προχωρούν στην υλοποίηση των συμφωνιών τους για τις χιλιάδες υποχρεωτικές μετατάξεις και διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών (αλλά και άλλων εργαζομένων στο δημόσιο) που θα οδηγήσουν σε απολύσεις για να συμπληρωθεί ο κατάλογος της ντροπής. Και αυτές οι  χιλιάδες απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις 10.000 απολύσεις αναπληρωτών.

Όμως τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς και δεν μπορεί να λειτουργήσουν με πάνω από 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς (αν υπολογίσουμε και τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις που δεν θα αναπληρωθούν) το Σεπτέμβρη.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν τη  Δευτέρα  8/7/13 στις 12.30 μ.μ. στην Πλ. Καραϊσκάκη

(στάση μετρό Μεταξουργείο)

στο συλλαλητήριο που οργανώνεται με συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ, για να δώσουμε άμεση απάντηση.

Επίσης καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ, σε συνεννόηση με τους αιρετούς στα ΠΥΣΔΕ να οργανώσουν τις επόμενες ημέρες διαμαρτυρίες στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει άλλο το δημόσιο σχολείο και να εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Κοινό μέτωπο όλων τώρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι «αιτία πολέμου».

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ