ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την πρωτοφανή βίαιη επίθεση, που δέχτηκε συνάδελφός μας στην Καστοριά από γονέα μαθητών μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων των προαγωγικών γραπτών εξετάσεων.

Το συμβάν συγκλονίζει για την αγριότητά του, καθώς η συνάδελφος μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Αυτή η ενέργεια, όπως και κάθε πράξη βίας, που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία του ιδιωτικού βίου, είναι καταδικαστέα και αποτελεί δείγμα της κρίσης αξιών και θεσμών που βιώνει η κοινωνία μας.

Είναι δείγμα της περαιτέρω απαξίωσης του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και του έργου που επιτελούν, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού και της καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου και επίλυσης των διαφορών.

Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους ανεπηρέαστοι από τέτοια περιστατικά, με γνώμονα παιδαγωγικές ? επιστημονικές αρχές σε μια εποχή που η δημόσια εκπαίδευση βάλλεται καθημερινά.

Οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης στο εκπαιδευτικό έργο και μάλιστα με την άσκηση απρόκλητης βίας, δεν έχει θέση στο δημόσιο σχολείο το οποίο υπηρετούμε και υπερασπιζόμαστε.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την πρωτοφανή βίαιη επίθεση και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στη συνάδελφο και την οικογένειά της. 

Κατεβάστε το σχετικό ψήφισμα σε μορφή pdf … εδώ