ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την επίθεση των ΜΑΤ  σε εργαζόμενους του ΜΕΤΡO 

Καταγγέλλουμε την τρικομματική κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ., για την επίθεση με ΜΑΤ ενάντια στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ και το σωματείο τους (ΣΕΛΜΑ) το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιούνη. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο βρέθηκαν το μεσημέρι στα γραφεία της διοίκησης στην οδό Αθηνάς για να διαμαρτυρηθούν για την κατάπτυστη απόφαση της εταιρίας να προχωρήσει σε 145 μονομερείς μετακινήσεις προσωπικού, διαλύοντας μια σειρά από υπηρεσίες, για να «ενισχύσει» υποτίθεται τη λειτουργία του δικτύου. Και μάλιστα με τη δήλωση ότι αν δεν παρουσιαστούν στις νέες θέσεις θα απολυθούν. Η απάντηση της εργοδοσίας στους εργαζόμενους ήταν  προκλητική. Αρχικά προπηλάκισαν τα μέλη του προεδρείου με επικεφαλής τον πρόεδρο Α. Σταματόπουλο και με τη βοήθεια σεκιούριτι εμπόδισαν την είσοδό τους στο κτίριο της διοίκησης. Στη συνέχεια αφού έφτασαν στο χώρο δεκάδες εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ, η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. έφερε δύο διμοιρίες ΜΑΤ και μία ΥΜΕΤ, που με τη βία πέταξαν έξω τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές του ΣΕΛΜΑ.

Αντί να προσλάβουν προσωπικό (από τους 280 απολυμένους του ΜΕΤΡΟ), για να καλύψουν την επέκταση του ΜΕΤΡΟ με νέους σταθμούς, επιλέγουν τη διάλυση μιας σειράς υπηρεσιών και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων που θα παραμείνουν στις υπηρεσίες αυτές. Γιατί ούτε ένας εργαζόμενος δεν περισσεύει για να μετακινηθεί. Αντίθετα με αυτόν τον τρόπο, προετοιμάζουν το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών που τώρα γίνονται από τους υπάλληλους της ΣΤΑ.ΣΥ.

Για να επιβάλλουν τις επιλογές τους χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ και τη βία. Συνεχίζουν τον κατήφορο που ξεκίνησαν με την επιστράτευση των εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ, των ναυτεργατών, των εκπαιδευτικών.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζομένους στο ΜΕΤΡΟ και στον αγώνα τους για να μην περάσουν οι μετακινήσεις, για να σπάσει η πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της τρόικας και της Ε.Ε.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΩ  η πολιτική ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΝ και της τρομοκρατίας

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ