ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΧΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ (15-5-13)

(Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15, Αθήνα)

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την προκλητική εμμονή Κυβέρνησης και Τρόικας, στην πολιτική της σκόπιμης συρρίκνωσης του Δημοσίου Τομέα, μέσω των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας με την υλοποίηση του ν.4093/12 (3ο μνημόνιο) προσπαθούν να κατασκευάσουν ενόχους, δήθεν «επίορκους» για να ριφθούν στην πυρά των απολύσεων. Τις τελευταίες ημέρες με εντολή του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ελεγκτές δημόσιας διοίκησης ζήτησαν από το Υπ. Παιδείας ονομαστική κατάσταση εκπαιδευτικών με στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη των πειθαρχικών υποθέσεων υπαλλήλων, που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπ. Παιδείας, η εκδίκαση των οποίων εκκρεμεί σε οποιοδήποτε πειθαρχικό όργανο της διοίκησης (μονομελές ή συλλογικό), στο Διοικητικό Εφετείο ή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και στοιχεία όχι μόνο για εκκρεμείς Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ), αλλά και για ΕΔΕ που έχουν ολοκληρωθεί για το χρονικό διάστημα από 1/1/2010 έως σήμερα!!

Πρόσφατο κρούσμα αυτής της αυταρχικής αντιδημοκρατικής πολιτικής που καταργεί κάθε έννοια νομικού πολιτισμού και παραβιάζει κατάφωρα το «τεκμήριο αθωότητας» είναι η περίπτωση εκπαιδευτικού στην Ηλεία που τέθηκε σε αργία για «απρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»!! Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες περιπτώσεις εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε αργία πριν καν εκδικαστεί η υπόθεσή τους στα αρμόδια συμβούλια και βρίσκονται σε ιδιότυπη ομηρία (π.χ. Λάρισα, Γιαννιτσά, Λακωνία, Θεσ/νίκη, κ.ά.).

Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας, που στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια. Δημιουργείται έτσι ένα κλίμα φόβου, μια διαρκής απειλή, για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Σκοπός του ν. 4093/12 είναι να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, γι’ αυτό και κατηγορίες όπως αυτή της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» είναι σκοπίμως εντελώς ασαφείς και αυθαίρετες, ώστε να εμπεριέχουν από συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις, μέχρι υπηρεσιακές ή προσωπικές αντιδικίες. Στόχος, επίσης, κεντρικής σημασίας είναι η “αιτιολόγηση” των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που ετοιμάζουν.

 

 

Με την εφαρμογή του μνημονιακού αυτού νόμου είμαστε όλοι υπό διωγμό!

Καλούμε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς σε συλλογικούς αγώνες για:

  • Να καταργηθεί το μνημονιακό τερατούργημα-νόμος 4093/ 2012
  •  να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και τη δουλειά μας
  • καμιά απόλυση – διαθεσιμότητα – εφεδρεία

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΗ, ΣΤΙΣ 1 ΜΜ

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΗΡΥΣΣΕΙ 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 (11 πμ ? 2 μμ, 2μμ ? 5 μμ)

 Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ