ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, καταγγέλλει για μια ακόμα φορά τις επιδρομές της αστυνομίας και τις αυθαίρετες συλλήψεις συνδικαλιστικών στελεχών του δημοσίου τομέα, της συνομοσπονδίας δημοσίων υπαλλήλων της Τουρκίας KESK και της εκπαιδευτικής ομοσπονδίας EGITIM SEN, αλλά και άλλων συνδικαλιστικών ομοσπονδιών, που έγιναν την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013.

Οι συλλήψεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε αυτές που έγιναν στις 25/6/12 και για τις οποίες θα πραγματοποιηθεί δίκη στις 10/4/13 στην Άγκυρα. Το 13ο Δικαστήριο Βαρέων Εγκλημάτων της Άγκυρας ενέκρινε στις 12/2/2013 το σχετικό ποινικό κατηγορητήριο για τις συλλήψεις των 72 ηγετών και μελών της KESK. Μετά την έγκριση του κατηγορητηρίου στις 15 Φλεβάρη 2013, έξι κρατούμενοι στελέχη και μέλη της KESK απελευθερώθηκαν εν αναμονή της δίκης, αποτέλεσμα το οποίο προέκυψε από την ένσταση των δικηγόρων στο κατηγορητήριο.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και απαιτεί την αθώωση και την άμεση απελευθέρωση όλων των συνδικαλιστών. Συμπαραστεκόμαστε στους δίκαιους αγώνες των Τούρκων συναδέλφων μας μελών της EGITIM SEN  και της KESK. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας να καταδικάσουν αυτές τις αυταρχικές ενέργειες.

Κατεβάστε το ψήφισμα σε μορφή pdf … εδώ

Δελτίο Τύπου 16/2/2013 KESK (Συνομοσπονδία Συνδικάτων Δημόσιου Τομέα)