ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την ωμή και απροκάλυπτη αστυνομική βία που εκδηλώθηκε στα διόδια Αιγινίου απέναντι στη φιλειρηνική λαϊκή συγκέντρωση των κατοίκων της Πιερίας που αντιδρούν στην άδικη επιβολή των υπέρογκων διοδίων στο εθνικό δίκτυο του νομού μας.

Συγκεκριμένα χωρίς  να προκληθούν οι δυνάμεις καταστολής, αντιμετώπισαν με άγριο τρόπο  τους συγκεντρωμένους. Έριξαν χημικά, χτύπησαν αδιάκριτα και στο τέλος αφού δεν είχε καμφθεί ακόμη η άκριτη επιθετικότητα τους αποφάσισαν να κάνουν και συλλήψεις. Ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες είναι δύο μαθητές, δύο εκπαιδευτικοί και δύο δημοτικοί σύμβουλοι. Οι  συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με την κατηγορία της παράνομης βίας και της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Το μεγάλο ζήτημα που γεννάται πέρα από την απρόκλητη βία είναι η πολιτική ευθύνη που φέρει η κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης των κοινωνικών κινημάτων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Πιερίας και των  συμπολιτών μας που γίνονται προκειμένου να αναδειχθεί το μεγάλο πρόβλημα της ληστρικής αύξησης των διοδίων στις μετακινήσεις του νομού Πιερίας.  

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ