Σχετικά με δημοσιεύματα που παραποιούν την καταγγελία της ΟΛΜΕ 23/11/12 

Σχετικά με την καταγγελία του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη σύνταξη λίστας «προγραφών» εκπαιδευτικών θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Είναι σαφές πως για την Ομοσπονδία μας δεν υπάρχει θέμα στήριξης ή κάλυψης εκπαιδευτικών που βαρύνονται με σοβαρά και ποινικά κολάσιμα αδικήματα.

Αντίθετα, είμαστε εκείνοι που απαιτούσαμε και απαιτούμε να είναι σκληρή, αλλά και δίκαιη, η διοίκηση απέναντι σε σοβαρά παραπτώματα (π.χ. απάτη, χρηματισμός, παιδεραστία κ.λπ.). Αλλά από το σημείο αυτό, μέχρι του να τίθενται σε αυτόματη αργία όσοι εκπαιδευτικοί απλώς παραπέμπονται στα Υπηρεσιακά ? Πειθαρχικά Συμβούλια για οποιοδήποτε αδίκημα (όπως προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου και το μνημόνιο 3), δηλαδή πριν καν εκδικαστεί η υπόθεσή τους, η απόσταση είναι μεγάλη.

Εάν ισχύσει αυτό οι εκπαιδευτικοί θα είναι όμηροι του κάθε προϊσταμένου, αφού η δαμόκλειος σπάθη της αργίας και της απόλυσης θα επικρέμεται καθημερινά ακόμη και για «αδικήματα» που στη γενικότητα της διατύπωσής τους χωρούν τα πάντα (π.χ. διαγωγή εντός ή εκτός υπηρεσίας, σοβαρή απείθεια, πίστη στο Σύνταγμα κ.λπ.).

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ