ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει την παρέμβαση της αστυνομίας σε σχολεία (όπως έγινε στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού), τον ξυλοδαρμό μαθητή και της διευθύντριας στο 2ο Γυμνάσιο Σάμου από γονιό-αστυνομικό. Θεωρούμε αδιανόητο να αντιμετωπίζονται με βίαιο τρόπο οι κινητοποιήσεις των μαθητών.

           Καταγγέλλουμε την εκ νέου ενεργοποίηση της Πράξης Νομοθετικού , η οποία εισήγαγε το «μαθητικό ιδιώνυμο» ποινικοποιώντας ευθέως τις μαθητικές καταλήψεις, και θεωρούμε ότι δεν έχει καμία θέση στην έννομη τάξη μιας πολιτείας που σέβεται τα δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα έκφρασης και διαμαρτυρίας των πολιτών της.

          Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του, γιατί τέτοια κρούσματα αυταρχισμού επιβαρύνουν ακόμη πιο πολύ το κλίμα αμφισβήτησης και περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

          Πιστεύουμε, τέλος, μαζί με ολόκληρο το εκπαιδευτικό κίνημα, πως τα προβλήματα που ανακύπτουν στους εκπαιδευτικούς χώρους και, πολύ περισσότερο, οι συλλογικές αγωνιστικές διεκδικήσεις των νέων παιδιών δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με τον αυταρχισμό και τη βία. Οι χώροι της εκπαίδευσης πρέπει ?πρωτίστως αυτοί- να είναι χώροι ελευθερίας και ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

? Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών (Ν.2811/2000)

? Δημοκρατία, Παιδαγωγική λειτουργία και ελευθερία στα σχολεία και στην εκπαίδευση!

Δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στην ανάμειξη της εισαγγελίας, των δικαστών και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων και της σχολικής ζωής!

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf… εδώ