ΘΕΜΑ: Συνάντηση Προέδρων Δ.Σ. ΕΛΜΕ ? Αιρετών του κλάδου

Αγαπητοί / -ές Συνάδελφοι,

Tο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, υλοποιώντας τη σχετική απόφαση της Μετασυνεδριακής Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ και εκτιμώντας ως θετικές τις περιφερειακές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια με τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και τους αιρετούς του κλάδου αποφάσισε να επαναλάβει τη διαδικασία και φέτος.

  1.  Συνάντηση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της Αττικής, της  Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, των  Νησιών Αιγαίου και  Ιονίου και της Κρήτης καθώς και των Αιρετών των αντίστοιχων περιοχών στην Αθήνα την Τετάρτη, 5/9/2012 στις 11.00 π.μ. (Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», Πανεπιστημίου 52, τηλ.: 210 3326000).
  2. Συνάντηση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της Κεντρικής και Βορείου Ελλάδος (Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος και Θεσσαλία) και των Αιρετών των αντίστοιχων περιοχών στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο, 8/9/2012 στις 11.00 π.μ. (Γραφεία ΕΔΟΘ: Προξ. Κορομηλά 51, περιοχή Λευκού Πύργου, 4ος όροφος).

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης θα συμμετέχουμε μαζικά στη διαδήλωση των συνδικάτων.

Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής του Προέδρου της ΕΛΜΕ συμμετέχει άλλο μέλος που ορίζει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Τα έξοδα μετάβασης των Προέδρων των ΕΛΜΕ και των Αιρετών βαρύνουν τις οικείες ΕΛΜΕ.

Ειδικά για τους Αιρετούς που προέρχονται από νησιωτικές περιοχές (Νησιά Αιγαίου, Νησιά Ιονίου και Κρήτη) καλύπτονται έξοδα μετάβασης από την ΟΛΜΕ μέχρι του ποσού των 200 ? με απόδειξη.

Θα συζητήσουμε τις εξελίξεις με τα σχεδιαζόμενα νέα αντιλαϊκά μέτρα περικοπών και λιτότητας από κυβέρνηση και τρόϊκα, τις εξελίξεις στα εκπαιδευτικά και εργασιακά ζητήματα (αξιολόγηση, ωράριο, εφεδρεία, κ.λπ.), τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία με την έναρξη της νέας χρονιάς, να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας μας, αφού έχει προηγηθεί σχετική συζήτηση μεταξύ των μελών των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ. Γι? αυτό οι συνάδελφοι (Πρόεδροι, Αιρετοί), πρέπει να έχουν καταγραμμένες απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Αριθμός λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων κατά κλάδο και ειδικότητα.
  • Ελλείψεις σε βιβλία.
  • Πόσα τμήματα λειτουργούν με 26 ? 30 μαθητές.
  • Ανάγκες μετακίνησης μαθητών.
  • Λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, πιστώσεις.
  • Πόσα σχολεία λειτουργούν σε διπλή βάρδια. Πόσα λειτουργούν σε νοικιασμένα κτίρια. Γενικά κτιριακά προβλήματα.
  • Αναλυτικά, οι οικονομικές εκκρεμότητες του ΥΠΕΠΘ προς τους συναδέλφους (για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, για υπερωρίες, σε ωρομισθίους, για ενισχυτική διδασκαλία, για πρόσθετη διδακτική στήριξη, για οδοιπορικά ? μετακινήσεις, για επιμορφωτές και επιμορφούμενους σε διάφορα σεμινάρια κ.λπ.)
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο … εδώ