ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απόλυση του καθηγητή Παναγιώτη Σωτήρη από φροντιστήριο στην Καλλιθέα. Η απόλυση αυτή ήρθε μετά από αντιπαράθεση με την εργοδοσία ύστερα από την απαίτηση της τελευταίας να επιβληθούν μονομερώς μειώσεις μισθών.

Το γεγονός ότι ο συνάδελφος Παναγιώτης Σωτήρης είναι για χρόνια συνδικαλιστής της ιδιωτικής εκπαίδευσης, έχοντας μάλιστα διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (Σ.Ε.Φ.Κ.), κάνει σαφές ότι πρόκειται για εκδικητική απόλυση καθηγητή που αμφισβήτησε το δικαίωμα της εργοδοσίας να προχωρά μονομερώς σε μειώσεις αποδοχών και επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών και υπερασπίστηκε τις συλλογικές κατακτήσεις του κλάδου και την εργασιακή αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε, επίσης, την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Γ. Καρακωνσταντάκη από άλλο φροντιστήριο, ο  οποίος αρνήθηκε να δεχθεί βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας του, να συναινέσει στη μη καταβολή των ωρομισθίων κατά τα επανληπτικά μαθήματα, της αποζημίωσης του επιδόματος αδείας και την κατάργηση δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα από τη νέα χρονια.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι σε πολλά Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης έχουν παρουσιαστεί περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια εμπόδιο και ανάχωμα αποτελεί η συλλογικότητα των εργαζομένων καθηγητών και η μαχητική συνδικαλιστική δράση του Σ.Ε.Φ.Κ. Τώρα, πατώντας πάνω στο ξεθεμελίωμα της εργατικής νομοθεσίας και επικαλούμενοι την οικονομική κρίση, οι εργοδότες προσπαθούν να επιβάλουν μειώσεις αποδοχών και επιδείνωση της εργασιακής συνθήκης, αλλά και να απαλλαγούν από τους ενοχλητικούς εργαζομένους συνδικαλιστές που διεκδικούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα μπορέσουν τελικά να επιβάλουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Η συλλογική πάλη των εργαζομένων, η αλληλεγγύη και η αγωνιστική τους δράση θα κάμψουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και θα κατοχυρώσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων και εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στον αγώνα που κάνει ο Σ.Ε.Φ.Κ. ενάντια στις απολύσεις και την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.

Η συλλογική πάλη των εργαζομένων, η αλληλεγγύη και η αγωνιστική τους δράση θα κάμψουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και θα κατοχυρώσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δείτε το αρχείο της σχετικής καταγγελίας … εδώ