ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

από εκπροσώπους

ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝHΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν αποτελεί ένα απομονωμένο φαινόμενο ιδιαίτερα χαρακτηριστικό μιας χώρας. Είναι συμπτωματικό μιας ευρείας οικονομικής αποτυχίας στην παγκόσμια οικονομία και ιδιαίτερα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ελληνικός Λαός αξίζει και πρέπει να λάβει την ίδια και όχι λιγότερη βοήθεια από αυτή που δόθηκε στις παγκόσμιες τράπεζες και στους διεθνείς οίκους επενδύσεων το 2008. Σε αυτούς τους οργανισμούς παρασχέθηκε  σωσίβια οικονομική βοήθεια για να γλιτώσουν από την παγκόσμια οικονομική κρίση που αυτοί  οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει.

Αποταμιεύσεις εργατών και συλλογικά περιουσιακά στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν για να εγγυηθούν τη διάσωση μερικών από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου.

Σήμερα απλοί Έλληνες εργάτες και οι οικογένειές τους καλούνται να πληρώσουν ξανά.

Αυτό σημαίνει ότι οι συνθήκες εργασίας τους, οι συντάξεις τους, και οι κοινωνικές υπηρεσίες τους θα καταστραφούν, και η παραγωγική ικανότητα της χώρας θα συρρικνωθεί, για να «σωθεί» η οικονομία τους.

Το πλατύ, λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα που εναντιώνεται στα προτεινόμενα μέτρα λιτότητας αξίζει κάθε υποστήριξης από τη διεθνή κοινότητα και αλληλεγγύη από το εργατικό κίνημα και την ευρεία Αυστραλιανή κοινωνία

Γι? αυτό καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα παγκόσμια οικονομικά ιδρύματα να:

(ι)         εγκαταλείψουν το αυστηρό χρηματιστικό πρόγραμμα το οποίο στραγγαλίζει την Ελληνική οικονομία και το λαό της και να

(ιι)        υιοθετήσουν ένα αναπτυξιακό επενδυτικό πρόγραμμα που θα σπάσει το σκληρό καθοδικό ελικοειδές ρεύμα και θα δώσει δουλειά και ελπίδα σ? ένα λαό που η απόγνωσή του διαρκώς αυξάνεται .

Περαιτέρω καλούμε την Αυστραλιανή Κυβέρνηση να στηρίξει αυτή τη θέση και να τη μεταδώσει στην Ελληνική Κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή  Ένωση.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο της δήλωσης … εδώ