Αγαπητέ συνάδελφε,

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε πάλι για την υποστήριξή σας στην προηγούμενη κινητοποίησή μας. Όπως ξέρετε (FECCOO) προσπαθούμε να συμπεριλάβουμε τους συναδέλφους μας από το διεθνή χώρο και από το εξωτερικό σε όλες μας τις δραστηριότητες για να δώσουμε το ίδιο είδος απάντησης στις επιθέσεις που αντιμετωπίζουμε από τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα στη χώρα μας.

Γι? αυτό το λόγο θα επιθυμούσαμε να έχουμε, για μία ακόμη φορά, τη βοήθειά σας.

Θα θέλαμε οι εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο να υπογράψουν ένα έγγραφο που συνοψίζει το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας μας ενάντια στη στάση της κυβέρνησής μας.

Η σύνδεσμος του προτύπου είναι:  http://www.levantatuvoz.es/index.aspx

Θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε ώστε να διαδοθεί μεταξύ των συναδέλφων μας;
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γι? αυτό. Ξέρουμε ότι είστε πάντα δίπλα μας.

Εδώ υπάρχει μια μικρή εξήγηση της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε και οι απαιτήσεις μας (λίγο πιο συγκεκριμένες απ? ότι το κείμενο του ιστού που υπογράφετε το αίτημα)

Η επίθεση που υφίσταται η δημόσια εκπαίδευση στην Ισπανία, με τα διαδοχικά μέτρα των περικοπών, αυξήθηκε σαφώς με το νόμο 14/2012 του βασιλικού διατάγματος της 20ης  Απριλίου που οδήγησε σε μια επιδείνωση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας με μέτρα όπως:

Περικοπές στον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση μεταξύ 25% και 30%.

Αύξηση του φόρτου εργασίας για τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους εργαζομένους στην εκπαίδευση, λόγω της αύξησης των ωρών εργασίας και της αναλογίας των σπουδαστών που με τις περικοπές θα δημιουργήσει την προϋπόθεση της απόλυσης ή την μη πρόσληψη περίπου 100.000 εργαζομένων.

Ελαστικοποίηση και επιδείνωση των συνθηκών εργασίας.

Ιδιωτικοποίηση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Μείωση των επιχορηγήσεων στους σπουδαστές και αύξηση των πανεπιστημιακών διδάκτρων.

Μείωση της οικονομικής ενίσχυσης στις ομάδες και στα κινήματα που ασχολούνται με τη δημόσια εκπαίδευση, όπως οι μητέρες και οι ενώσεις γονέων, ή οι φοιτητικές ενώσεις.

Η διακοπή του κοινωνικού διαλόγου.

Γνωρίζουμε ότι οι επιθέσεις και η διάλυση των δημοσίων εκπαιδευτικών συστημάτων εκμηδενίζονται απέναντι στη δικαιοσύνη και την κοινωνική συνοχή που εξετάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα και συνδέουν τις δημοκρατικές κοινωνίες.

Γι? αυτό το λόγο σας ζητάμε να υποστηρίζετε τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι ισπανικές εκπαιδευτικές ενώσεις και η εκπαιδευτική κοινότητα, οι οικογένειες και οι σπουδαστές, και θα επιθυμούσαμε την υποστήριξή σας πριν την ημέρα της γενικής απεργίας στον εκπαιδευτικό τομέα, στις 22 Μαΐου όπως επίσης και την υποστήριξη στον αγώνα ενάντια στις απαράδεκτες αποφάσεις της κυβέρνησης που επιτίθεται στην εκπαίδευση και την έρευνα, και την αλληλεγγύη σας στις προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους και την καλύτερη διαβίωση για όλους.

Με τις καλύτερες ευχές

Maril? Reina                                                     Pedro Gonzalez

Βοηθός Γενικού Γραμματέα                      Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων

 

Federaci?n de Ense?anza de Comisiones Obreras, FECCOO

Pza. Cristino Martos, 4, 4?

PH. +34915409212