ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Συνεχίζουν να έρχονται μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα μας από συνδικάτα εκπαιδευτικών από όλο τον κόσμο.

Η Εκπαιδευτική Διεθνής και η Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ITUC) έχουν καταδικάσει τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση μεταξύ της εθνικής κυβέρνησης και της Τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα [ΕΚΤ], και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο [ΔΝΤ] που καταστρέφουν  τους κατώτατους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα στην Ελλάδα.

«Αυτό που διακυβεύεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα επηρεάζει όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς και σε όλες τις χώρες, ειδικά στην Ευρώπη»  δήλωσε ο Martin Romer, υπεύθυνος στην ETUCE (Επιτροπή για την εκπαίδευση  της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας της Εκπαιδευτικής Διεθνούς.

«Αποτελεί καθήκον μας να μην επιτρέψουμε σε ένα αποτυχημένο οικονομικό σύστημα να εκμεταλλευτεί την Ελληνική οικονομική κρίση προκειμένου να δοκιμάσει τη δυνατότητα επιβολής της αγριότερης μορφής καπιταλισμού στο λαό μίας κυρίαρχης χώρας.»

Αναφορικά με τη δήλωση της Επιτροπής της ETUCE που ανακοίνωσε τον Οκτώβρη του 2011, και ζητούσε την υποστήριξη προς τους Έλληνες εργαζόμενους ο Romer πρόσθεσε: «Ένα έτος λιτότητας στην Ελλάδα έδειξε ότι οτιδήποτε παρουσιάζεται ως θεραπεία επιδεινώνει  την ασθένεια. Η λιτότητα οδηγεί στην ύφεση, που με τη σειρά της οδηγεί σε περισσότερη λιτότητα, οδηγώντας έτσι σε μεγαλύτερη ύφεση. Αυτό που επέβαλλε η Τρόικα ήταν η καθιέρωση ενός φαύλου κύκλου στον οποίο οι πιο αδύναμες ομάδες της κοινωνίας πληρώνουν  το υψηλότερο τίμημα.»

Διαβάστε τα μηνύματα συμπαράστασης … εδώ