ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τη μαζική λαϊκή κινητοποίηση της Κυριακής 12/2 ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση. Στην πλατεία Συντάγματος και στους δρόμους της Αθήνας, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, σε κάθε μικρή και μεγάλη πόλη της Ελλάδας ο λαός διαδήλωσε με αδούλωτο φρόνημα και βγήκε νικητής.

Ο λαός έμεινε στους δρόμους, όρθιος και μαχητής. Δεν λύγισε από το σχέδιο διάλυσης των κινητοποιήσεων, αδιάψευστος μάρτυρας του οποίου είναι τα ερασιτεχνικά βίντεο, που δείχνουν ξεκάθαρα τις απρόκλητες επιθέσεις της αστυνομίας, αλλά και οι μαρτυρίες δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών.

Καταγγέλλουμε ιδίως την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβαιναν την Ερμού (ανάμεσά τους και εκπαιδευτικοί από το μπλοκ της ΟΛΜΕ) στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τα χημικά, που ήδη είχαν μετατρέψει το Σύνταγμα σε  θάλαμο αερίων, με καταιγισμό χημικών από διμοιρία των ΜΑΤ που ανέβαινε σε αντίθετη κατεύθυνση. Στο ύψος της Ερμού, όπου βρίσκονται και τα γραφεία της ΟΛΜΕ, η διμοιρία ρίχνοντας δεξιά και αριστερά χημικά  πάνω στους διαδηλωτές, διέσχισε το ιδιαίτερα πυκνό πλήθος, πνίγοντας όλους για μια ακόμη φορά στα δηλητηριώδη χημικά! Θεωρούμε αυτή την ενέργεια εγκληματική και μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Και, δυστυχώς, είναι ένα μόνο μικρό  δείγμα τού πώς έδρασαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ την Κυριακή. Αδιάψευστη μαρτυρία είναι και εδώ τα βίντεο που υπάρχουν στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ